Monday, May 11, 2009

Lela Mayang 2.....

Dalam kesibukan aku menyiapkn asgment math n edu smpat lg aku upload pic yg br aku edit. Tgh2 tension wat asgment tiba2 jer aku trpikir yg kalo Lela Mayang ni ade sequel, cmne la rupe poster die... walaupun skill editing aku xsepower designer PADI-Cik Athirah.(Nak kena blaja lg psl editing ni...) Tapi kire ok la bg beginner mcm aku ni. Sebarang kritkn yg mmbina amatlah dialu-alukn.
So, persoalan utamanya.. adakah akan ada sambungan bg teater Lela Mayang ni???? Wallahualam.....

"lihatlah dari mata burung bukan dari dalam tempurung........"

19 comments:

  1. awat guna ayat Ujang? haha
    my cmment..
    yang sequal ni kita Melayu-kan dan kita muzikal-kan..
    tajuk patut jadi "Lela Mayang 2- Andak Origins"..
    amacam?

    ReplyDelete
  2. eh eh. promote aku ye dalam blog hang.
    aku power? (bangga diri)
    kah kah kah
    biase-bise je (blushing)

    tapi seyes,
    poster ni sangat nice =D
    simple tapi menarik cam sebab ye misteri.
    ok dah tue. takleh puji lebih2, nati kembang hidung karang.
    ha-ha.

    besides, aku tak wat poster ngan banner. someone else did. zawa tesol. and she's great
    =D

    oi andak. asal andak origins plak? amboi. promote diri sendiri ye.
    ehehe

    ReplyDelete
  3. yeah!..ayat ak jd title sequel lela mayang 2..haha..
    nice poster, kaler merah shows bleeding blood dat revenge will be repaid by anak lela n mayang..

    andak dawh mati, xde origins2 nye..
    it should be "lela mayang 2: the silence of dato chadang"..hahaha..peace!

    ReplyDelete
  4. weih...nak font nih...agak eksotik...huhu ala2 angker... i like~

    ReplyDelete
  5. hahaha...bgus2 nmpaknye ramai yg xcited dgn Lela Mayang 2 ni..

    oi yunus, ko kena byr royalty kat aku sbb aku gune ayat ko tu..kalo tak, nnti aku ubah ngan ayat aku.."the day of reckoning is here!!" (cam xsesuai je...)

    Andak Origins??? kire wat prequel la ni..
    aku rasa xde sape yg nk tgk sejarah idup andak ni hahaha...(jgn marah ye anwar..)

    ReplyDelete
  6. aku sbnrnye nk wat lain skit bg sequel Lela Mayang ni..apa kate kite wat genre seram..
    so tajuk yg sesuai= Lela Mayang 2-the return of the dead...
    n heronye adlh dato'chadang sbb yg lain sume dh mati n jd zombie hahaha...

    Eh Cik Athirah..thanks 4 the compliment (muke bangga + segan2).
    mmber2 aku byk yg puji design baju PADI-so credit to Cik Athirah kite tuk design yg lawa tu.

    ko nk aku antar gmbo2 tu cmne??? byk tau..kalo bole bg pndrive, lg sng..

    ReplyDelete
  7. btol la..
    andak kan dh mati..
    mane ad dh..

    pe kate kalo cite pasai 4 hulubalang dato chadang..
    kan bes... hahahaha

    Lela Mayang 2 - the story of the 4 warriors of dato chadang... (btol ker?)

    cantik la poster 2...
    nnt boleh la tempah untk poster 4 warriors..
    hahaha

    ReplyDelete
  8. aku ingat sape la td...rupenye hulubalang aku yg hensem hahaha...(tp bos die lg hensem hehe..)

    ok gak citer psl 4 warriors tu..aku akn prtimbangkan cdgn ko tu..

    psl gaji ko..jgn mintak kat aku lg ye sbb aku dh resign haha...

    ReplyDelete
  9. sibuk duk pk wat sequel,exam final pom x stat ae..
    badget adew kew?..ni kene gune efek2 kemas ni kene cari sponsor beribu ah..haha..
    (kalau dpt xpew gawk~..)peace:D

    ReplyDelete
  10. aduh. aduh. tolong.

    hidung saye dah kembang sangat. sampai tahap takleh tutup tahap cipan dah.

    kah kah kah.

    okeh. nati aku pas pendrive later.

    eh tau tak?
    ade jamuan utk lela mayang's production crew?
    tapi tak sure, rase cam 22 kot. nati try tanye ipe or diela marang.
    =D

    ReplyDelete
  11. Mr.Labu..mmm psl badget tu nnti aku sruh ipe yg uruskan, xpun aku sruh SM jer..hahaha..(SM ooo...SM)

    Cik Athirah oi jgn la kembang idung tu byk sgt, nnti dh xcomey hahaha.....

    Ade jamuan??? free ke?? kalo free aku on jer hehe..

    ReplyDelete
  12. bajet kita blh cari....
    tp aku nk wat sitkom lela mayang la...haha.
    korg semua ada bakat komedi ar..

    jamuan lela mayang ada...22hb..
    semua d tanggung oleh produksi lela mayang...
    dapat buat kt msquare je...
    sorry sbb xdpt cari tmpt lain...

    ReplyDelete
  13. Bgus ipe...kali cari badget byk skit ye..bru bole wat gempak skit...
    Sitkom??? eh aritu bkn kite dh wat jd sitkom ke? hahaha...

    22hb kat m-square...Wokeh...no problemo.

    ReplyDelete
  14. Waduh...waduh...

    Woo...ini la krja hmpa kt blkg aq noe...

    btol2...andak dh mati, dh xleh bwt sequel...

    kalu genre seram, okey jew kalu bwt the return of the dead...

    kalu bwt prequel,pown bole...tp sal cita mak kmbang kena ada...bole elaborate sal asal usul mayang, ksah cinta lama die ngn dato' amar ka...wakakaka...

    n then kalu nk cita sal hulu balang neyh, agak susah rr...dh la empat...xkan nk pi cita sal satu-persatu kowt...ni akn mkn masa yg agak lama...dh tue lak, bersequel2 jdnya...sggupkah anda? tp mak kembang sure dh mati tyme tue...so, ank mak kmbang yg selama nie hidden, tetiba muncul...n ofcoz bdk tue adlh den...muka yer kena sama coz dh ank mk kmbang...hikhikhik...( sbnrnya nk brasa brlakon jd muda...dh xnk jd tua...muka cm 'cakar rimau'...sob...sob...)

    about the pic, mantap r pic tue...mcm cover novel la pulak..hahaha...seyes smart dowh...

    tapi, aq rasa, kalu kita translate kn skrip asal jd BM, sure lg gempak...n sgt kelakar...hehehe

    amcm??? boley pakai x idea den???

    HASTA

    ReplyDelete
  15. pnjangnye ko tulih komen cik Wida oi...
    Mak Kembang pun nk sequel ke??? ish xde org nk tgk citer mak kembang la hahaha.... dah la gune pelakon same..eh mayang tu bkn ank make kembang ke?? cmne bole hidden lak???? conpius2...

    apepun thanks 4 de compliment....(nada sedikit bangga...)

    idea tuk translte ke bm tu pun ok gak..tp kalo jln cite yg sama..penonton jd boring la..

    ReplyDelete
  16. lela mayang 2...wat a brilliant idea
    erm, memang patut disambung coz ade beberapa plot cerita yg boleh dipanjangkan...for instance-what did lela do time dia lari dari kampung..setahun, lama tu...maybe lela ade jumpa gadis len ker(hehe-playboy tol la lela nieh) or something else. then watak anak lela n mayang (ADI TERUNA - name given by his 'parents'..hehhe)patut ade sambungan...maybe Adi Teruna stil bermusuhan dgan anak Tun Janang...or they become a happy family at the end...who knows that a trick twist scene in the climax will give different story line...may be..

    ReplyDelete
  17. fistly welcome to the world of blogger to Mr.Oden..

    org dh xnak tgk citer Lela or Adi teruna tu..
    Skrg ni sume org nk tgk Dato' Chadang jd Hero lak hahahaha...

    ReplyDelete
  18. korg fikir la nak wat cte apa2 pn...
    nnt aku tlfn org istana budaya...
    insyaallah sem depan kita wat kat sana lk..
    aku bagi pengecualian kuliah untk satu sem..
    haha...

    ReplyDelete